Vinderne af The Bright Idea Prize 2020

Årets bedste forskningsprojekter indenfor business og science blev præmieret med Otto Mønsteds Fonds The Bright Idea Prize 2020 torsdag 24. september.

Der var spænding til sidste minut blandt nogle af landets største forskertalenter, inden Otto Mønsteds Fonds bestyrelsesformand, Bo Stærmose, endelig afslørede navnene på vinderne af årets The Bright Idea Prize i kategorierne business og science.
I kategorien business gik prisen til Irina Iachina, ph.d.-studerende ved SDU, for hendes forskning med udvikling det nye supermateriale, kunstig edderkoppesilke, mens Timothy Jenkins, postdoc fellow på DTU vandt i kategorien science for udvikling af en metode til behandling af digoxinforgiftning, der er en hyppig og alvorlig bivirkning i medicinsk behandling af hjerteproblemer.
Prisvinderne modtog begge 250.000 kroner.
”Det er vores ambition at støtte unge og innovative forskere og hjælpe dem og deres idé ud over rampen. Vi håber, at præmiepengene kan gøre det muligt for vinderne at tage deres projekter fra at være en god idé og gøre det til en god forrentning. Det mener jeg afgjort, vinderprojekterne har potentiale til,” siger Bo Stærmose.
Læs om vinderne her.
Uddelingen af priserne går hånd i hånd med fondens hovedformål, som er at bidrage til udviklingen af Danmarks handel og industri. Der har været stor interesse for at blive nomineret til prisen fra universiteter og højere læreransanstalter fra hele landet. Juryen har i år modtaget mange idéer, og ifølge fonden er det et udtryk for stor idérigdom på landets læreanstalter.
”Kreativitet og innovation er Danmarks vigtigste råstof. Derfor glæder det mig at se, hvordan det vrimler med gode ideer på de danske universiteter. Vi har i år set et meget højt niveau af forslag, som kan gøre en konkret forskel og finde vej ud i samfundet. Det er helt i ånd med det, Otto Mønsted grundlagde og udviklede sin forretning på,” siger Nina Movin, adm. direktør i Otto Mønsteds Fond og A/S.

Præmiejuryen bag The Bright Idea Award består af:
Kigge Hvid, partner, JA studio
Ole Kring, partner, VF Venture (Vækstfonden)
Bjarne Kjær Ersbøll, professor DTU Compute og medlem af Otto Mønsteds Fonds bestyrelse
Jesper Højberg Christensen, adjungeret professor på CBS
Nis Alstrup, lægefaglig direktør, Aleris-Hamlet og medlem af Otto Mønsteds Fonds bestyrelse
Karina Bergstrøm Larsen, direktør, Q Consulting
Christian Brix Tillegreen, Senior Business Developer, Bioinnovation Institute
Nigel Edmondson, adm. direktør MADE
Bo Stærmose, bestyrelsesformand i Otto Mønsteds Fond
The Bright Idea Prize 2020 skulle oprindeligt have været uddelt på den årlige konference for MADE (Manufacturing Academy Denmark) i Vejle, men konferencen blev aflyst på grund af COVID19-restriktioner. Otto Mønsteds Fonds prisuddeling foregik derfor med en mindre gruppe inviterede gæster på Frederiksberg 24. september.