Startups møder investorer og virksomheder

DTU Startup Day præsenterede 60 startups med løsninger på miljømæssig eller social bæredygtighed.

DTU Startup Day er det årlige mødested for startups, investorer og virksomheder. Det er her upcoming startups fra DTU Skylab og de mere modnede startups i DTUs acceleratorprogram, Danish Tech Challenge, får mulighed for at præsentere sig for et større publikum, komme i dialog med potentielle investorer og virksomheder og lytte til foredragsholdere, der kan gøre vejen til målet bredere og lettere. Det er et spor, Otto Mønsteds Fond, har valgt at støtte som sponsor.

60 startups og over 300 deltagere var i år tilmeldt DTU Startup Day på DTU i Lyngby 28. oktober. Startup-deltagerne havde muligheden for at udstille deres prototyper og teknologier i to udstillingshaller. Derudover var DTU Skylab,  DTUs samlingspunkt for innovation, velbesøgt af gæster, der kom for at overvære paneldiskussioner og pitch-runder, hvor de 60 startups hver fik tre minutter til at præsentere sig. Det foregik på scenen foran et publikum, hvoraf to ud af tre var investorer og virksomheder.

DTU Startup Day var i år karakteriseret ved en stor palet af forskellige projekter, som på forskellige måder har udviklet bæredygtige teknologier indenfor særligt fem af FNs 17 verdensmål. Deltagerne repræsenterede et felt lige fra sundhedsteknologi til IoT og robotter. Det omfattede bl.a. Plaloop – en digital platform, som forbinder nøgleaktører indenfor genbrugsplast og plastaffald samt skosålen Zenze, der med et indbygget sensorsystem registrerer parkinsonpatienters gang som en digital logbog af symptomernes udvikling.

Fakta om

Danish Tech Challenge (DTC) er et acceleratorprogram, der udelukkende fokuserer på industrivirksomheder, der arbejder med udviklingen af nye, fysiske produkter. DTCh er et vækstforløb, hvor teknologitunge hardware startups kan accelerere udviklingen af deres startup og samtidigt deltage i en konkurrence om at vinde Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner. Kilde: DTU