Otto Mønsteds Bright Idea Award 2019

Otto Mønsteds Fond har for første gang uddelt prisen The Bright Idea til projekter om klima, cirkulær økonomi og hurtig 3D printning. Den går til en studerende – bachelor, kandidat, ph.d., postdoc eller en gruppe af yngre forskere – som har en idé eller har udviklet en løsning med et stort potentiale.

Uddelingen af prisen går hånd i hånd med Fondens hovedformål, som er at bidrage til udviklingen af Danmarks handel og industri. Der har været stor interesse for at blive nomineret til denne pris fra universiteter og højere læreransanstalter fra hele landet.

Prisen The Bright Idea blev uddelt af Fondens formand Bo Stærmose onsdag den 22. maj kl. 17.00 på årsdagen hos MADE, Manufacturing Academy Denmark, i Industriens Hus. Otto Mønsteds Fond sponserer også MADEs forskerpris, Otto Mønsted MADE Award.

De tre prisvindere fik tildelt henholdsvis 200.000 kr., 100.000 kr. og 50.000 kr. til videre forskning.

Se kort video fra prisoverrækkelsen HER.

 

 

 

1. Mingyi Xu, ph.d.-studerende, DTU – vinder af 200.000 kr.

The Bright Idea: Fremstilling af fødevareprotein fra kuldioxid, vand og elektricitet (eMeal).

Begrundelse: ”Juryen er især imponeret over projektets nye tilgang til fremstilling af protein til fødevareproduktion og ser et stort potentiale for teknologien, når den er fuldt udviklet.”

 

 

 

 

2.Markus Bockholt, Ph.D, Michele Colli, Ph.D., og Jesper Hemdrup Kristensen, postdoc, alle fra Aalborg Universitet – vinder af 100.000 kr.

The Bright Idea: At udvikle en forståelse for genbrugsmønstre i industrielle organisationer, inspireret af modeller for rovdyr byttedyr i naturen, så virksomheder i højere grad kan opnå en cirkulær produktion.

Begrundelse: ”Juryen har lagt særlig vægt på, at gruppen af ​​forskere har anvendt og valideret deres metode og opnået betydelige resultater i en industriel kontekst.”

 

 

 

 

 

 

3. Eythor Eiriksson, postdoc, David Bue Pedersen, seniorforsker., begge fra DTU og Jakob Wilm, adjunkt, SDU – vinder af 50.000 kr.

The Bright Idea: Udvikling af en ny meget hurtig 3D-printteknologi, der er fri for trappetrins artefakter og reducerer printtiden fra dage til timer eller endog minutter.

Begrundelse: ”Juryen er meget imponeret over projektets disruptive potentiale og holdets iværksætter ambitioner.”

 

 

 

Juryen bag The Bright Idea består af:

  • Kigge Hvid, partner, JA studio.
  • Ole Kring, Investment Director, Vækstfonden.
  • Bjarne Kjær Ersbøll, professor DTU Compute og medlem af Otto Mønsteds Fonds bestyrelse.
  • Jesper Højberg Christensen, adjungeret professor på CBS.
  • Børge Obel, Professor ved Århus Universitet.
  • Bo Stærmose, bestyrelsesformand Otto Mønsteds Fond.