Det nye Experimentarium

På det nye Experimentarium, er fascinationen og begejstringen for naturvidenskaben i centrum. Fra matematiske gåder, over udforskning af lys og vands egenskaber til udstillinger om energi og miljø. Målet er at skabe interesse og tænde gnisten for naturvidenskab og teknologi hos børn og unge.

Det nye Experimentarium åbnede i januar 2017 med 16 nye udstillingsuniverser med interaktive aktiviteter, der alle er kendetegnet ved, at man skal bruge sig selv i mødet med naturvidenskaben.

Et af disse universer er lyslabyrinten, som Otto Mønsteds Fond har støttet. I Lyslabyrinten er det muligt at opleve og eksperimentere med de mange fascinerende egenskaber ved lys. Blandt nogle af aktiviteterne kan nævnes; laserharpen, frys din skygge, mal det farveløse rum med lys og et univers af lysglimt.

Yderligere har Otto Mønsteds Fond støttet publiceringen af opgavehæftet ”Tag Experimentarium med hjem”, hvormed det er muligt at fortsætte udforskningen af naturvidenskab og teknologi, efter besøget. Derhjemme kan familien eksperimentere og dykke ned i præcis de temaer man fandt interessant undervejs.

Opgavehæftet kan findes HER.

www.experimentarium.dk

Billedresultat for lyslabyrinten         Billedresultat for lyslabyrinten