Tillykke til vinderne af MADE-prisen 2022

Det var en stor dag, da Otto Mønsteds Fond for fjerde gang var med til at hædre årets vindere af MADE-prisen.

Otto Mønsteds Fonds MADE-pris er åben for forskere, som bidrager til løsninger, der demonstrerer eller har potentiale til at løse industrielle udfordringer indenfor rammerne af Danmarks produktionsklynge – MADE.

Det levede årets prisvindere mere end op til, da vindernavnene blev offentliggjort på scenen ved det årlige MADE-arrangement, der blev afviklet hos Grundfos i Bjerringbro den 1. november.

Førstepræmien og 100.000 kroner gik til Ioan-Matei Sarivan, MADE-Ph.d. ved Aalborg Universitet. Han vandt prisen for arbejdet med at optimere værdikædeeksekveringen på Sjørring Maskinfabrik i et samarbejde med PDM Technology og FORCE Technology.

”Det er fantastisk at se, hvordan projektet kan hjælpe små og mellemstore virksomheder som denne med at give en konkurrencefordel gennem digitalisering. Projektet har involveret alle partnere i værdikæden; leverandører, kunder og vidensinstitutioner for at løse en svær udfordring og sikre et bæredygtigt langsigtet ejerskab af løsningen og dens fremtidige udvikling,” lød juryens bedømmelse.

Andenpræmien gik til David Sarancic, MADE-Ph.d. på DTU. Han har i et samarbejde med Aasted og FORCE Technology demonstreret kompleksiteten i at levere bæredygtige produktionsløsninger og har udviklet værktøjer og dashboards, som kan være til gavn for den bredere industri. Med 2. præmien følger 50.000 kroner.

Om prisen

Otto Mønsteds Fonds MADE-pris har til formål at motivere en Ph.d.-studerende eller postdoc fra et af de fem universiteter tilknyttet MADE, som dokumenterer brugbare resultater med et reelt potentiale og som løser specifikke udfordringer i den danske fremstillingsindustri. Otto Mønsteds Fond har som hovedformål at bidrage til udviklingen af ​​Danmarks erhvervsliv og støtter derfor i særlig grad forsknings- og uddannelsesaktiviteter inden for de teknisk-videnskabelige og erhvervsfaglige studieretninger.

MADE (Manufacturing Academy of Denmark) arbejder for at styrke og forene produktionen i Danmark gennem forskning, innovation og uddannelse.