Klik ind her på livestream af prisoverrækkelsen Den Lyse Idé i dag kl. 12.30

Nis Alstrup med skulpturer

Du kan kigge med, når vi i dag kl. 12.30 livestreamer afsløringen af årets vindere af prisen Den Lyse Idé, der går hjem med 500.000 kroner.

Den 25. maj afslører formanden for Otto Mønsteds Fond, Nis Alstrup (foto), hvem der i år vinder prisen Den Lyse Idé og 500.000 kroner. Prisen Den Lyse Idé uddeles hvert år for at hædre innovative talenter på landets universiteter og give dem et økonomisk rygstød til at komme videre med udviklingen af deres idéer.

Konkurrencen Den Lyse Idé 2022 er målrettet forskningsidéer på forskellige stadier i deres udvikling. Der er en Early-stage kategori, hvor idéerne stadig er rå diamanter, men skal vise potentiale til at shine kommercielt, mens den anden kategori af Late-stage indstillinger omfatter modnede idéer, hvor der typisk også er en prototype eller en veldefineret service at vise frem. Vinderne af de to kategorier modtager hver 250.000 kroner.

Du kan kigge med til prisuddelingen når vi kl. 12.30 livestreamer fra prisoverrækkelsen via Otto Mønsteds Fonds Facebook-profil. Du kan tilmelde dig videobegivenheden her. Når du kommer ind her, skal du blot søge efter begivenheden “Prisoverrækkelsen Den Lyse Ide 2022”.

Du får også lejlighed til at høre gæstetaler Karina Bergstrøm Larsen – investor, mentor og ejerleder i Q-Consulting, der bl.a. beskæftiger sig med satellitteknologi. Hun er en af Danmarks mest succesfulde iværksættere som medstifter af Satcom1, der blev solgt i 2015 og hun er medlem af Den Lyse Idés jury.

Du kommer også til at høre et indlæg af Timothy Jenkins, assistent professor på DTU Bioengineering og prisvinder i 2020, der fortæller om sit videre arbejde med vinderidéen.

 

“Trappen, der snor sig omkring, udtrykker kampen og den lange vej for at komme til noget,” forklarer billedhuggeren Stine Ring Hansen om den vinderskulptur, hun har skabt. Årets vindere hædres for den indsats den 25. maj.
 • Juryen bag Den Lyse Idé prisen består af:
  Kigge Hvid, partner, JA studio
 • Ole Kring, partner, VF Venture (Vækstfonden)
 • Bjarne Kjær Ersbøll, professor DTU Compute og bestyrelsesmedlem i Otto Mønsteds Fond
 • Jesper Højberg Christensen, adjungeret professor på CBS
 • Nis Alstrup, bestyrelsesformand i Otto Mønsteds Fond
 • Karina Bergstrøm Larsen, direktør i Q-Consulting
 • Christian Brix Tillegreen, senior business developer, Bioinnovation Institute
 • Nigel Edmondson, adm. direktør, MADE og
 • Vibeke Svendsen, bestyrelsesmedlem i Otto Mønsteds Fond.