Her er årets vindere af MADE prisen

to prisvindere

Torsdag den 7. december havde direktøren for Otto Mønsteds Fond, Nina Movin, den store glæde at kunne overrække Otto Mønsteds Fonds årlige MADE pris. Første- og andenprisen gik i år til to prismodtagere, der har løst – eller har potentiale til at løse – væsentlige industrielle problemstillinger.

Otto Mønsteds Fonds førstepris gik til Pravin Kumar Mallick, MADE PhD ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Pengepræmien på 100.000 kroner blev tildelt som støtte til hans forskning af et konfigurationsstøtteværktøj til design af tilbageleveringsprogrammer for Novo Nordisk og deres insulinpenne.

“Pravins tværfaglige tilgang har været unik, og han har med succes samarbejdet med forskellige produktionsvirksomheder på MADE FAST forskningsplatformen for at teste værktøjet praktisk. Han har formået at udvikle et plug-and-play-produkt med enormt potentiale for fremstillingsindustrien,” lød dommernes afgørelse.

Novo Nordisk udtaler også stor begejstring  for prisvinderens forskning:

“Pravin bidrager væsentligt til vores virksomhed og Circular for Zero-strategi ved at bringe indsigter fra programmer om at udvikle et konfigurationsstøtteværktøj til at hjælpe med at designe tilbageleveringsprogrammer. Dette er afgørende for modning af vores beslutningsprocesser og indsigter i de mest effektive måder at designe og skalere tilbageleveringsprogrammer på,” forklarede Kim Bang Salling, Head of Data and Analytics, Environment and Social Sustainability.

to prisvindere
Pravin Kumar Mallick MADE PhD fra DTU og Juanita Gallego Dávila, MADE PhD fra Aalborg Universitet vandt årets første- og andenpris.

Otto Mønsted Fondens andenpris blev tildelt Juanita Gallego Dávila, MADE PhD ved Aalborg Universitet.

Hun modtog en pengepræmie på 50.000 kroner som støtte til hendes forskning, der involverede arbejde med Aalborg Portland om Carbon Capture, Utilisation and Storage (CCUS) – en strategi til at reducere kulstof i industrielle processer inden for cementproduktion.

“Juanitas bidrag til Aalborg Portlands store opgave med at etablere en strategi til at reducere kulstof i industrielle processer inden for cementproduktion har været enestående. Udfordringen med Carbon Capture, Utilisation and Storage (CCUS) er velkendt, og hun har været medvirkende til at udvikle en vejledning, der har potentiale til at sikre en mere bæredygtig fremtid,” udtalte dommerne.

Om Made prisen

Prisen uddeles hver år til en PhD-studerende eller postdoc, der er tilknyttet et af de fire universiteter; AAU, AU, DTU og SDU i MADE-samarbejdet.

Juryen: Bjarne Kjærs Ersbøll,  DTU, Morten Buhl Sørensen, Danfoss, Ulrich Heegaard Brorson, Grundfos, Casper Handen, Technicon og Peter Hesseldahl, Mandag Morgen.